close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Let stuvede radiser med spinat og citron

Let stuvede radiser med spinat og citron

Her kommer en af de få retter i flødekalenderen, hvor der ikke er sparet på fløden. Fløden er her kogt ind, så den bliver både tyk, cremet og ekstra smagsfuld. Heri er vendt masser af friske radiser og babyspinat. Retten smager guddommelig, men husk at spise kød og brød til.

Ingredienser

  • 1 liter Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 1 kg radise
  • 500 g babyspinatblade
  • 15 g Lurpak® smør
  • 4 g citronskal (usprøjtet)
  • 4 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner

Kom fløde i en gryde, bring i kog og kog fløden ind til den er reduceret til det halve. Tag rod og blade af radiser, gem evt. de flotteste blade til pynt. Skyl spinat og afdryp grundigt. Varm en stor pande op, kom smør på og steg radiserne i 2 min. til de falder lidt sammen, men dog stadig har godt med bid i sig. Tilsæt fløde og spinat til radiserne og vend det hele godt rundt, så det bliver en tæt og jævn stuvning. Smag til med citronskal, salt og friskkværnet peber. Server straks, så radiserne stadig er sprøde og spinaten holder sin flotte farve. Stuvningen passer godt som tilbehør til kylling, kalvekød og koldt kød (pålæg).

Energi 16440 kJ
Protein 4%
Kulhydrat 7%
Fedt 89%