close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Løgkompot og cashewnødder

Løgkompot og cashewnødder

Savner du noget lækkert til ostetallerknen? Så prøv, løgkompot - til stærk ost. Kompotten kombinerer rødløg og forårlsløg med sødmen fra honning, syrligheden fra citron og det skarpe fra snaps. Glæd dig.

Ingredienser

Ost til 6
  • 3 3 rødløg - skåret i tynde både
  • 8 8 forårsløg - skåret i strimler og stykker
  • 2,5 spsk honning
  • 10 sorte peberkorn
  • fintstrimlet skal af 1 citron
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 4 spsk snaps fx. Brøndum
Hertil
Drikkevarer
  • øl og snaps
  • 6 portioner
  • 60 minutter

Kom de to slags løg i en lille gryde sammen med honning, peberkorn, citronskal og -saft. Damp blandingen ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Vend i løgkompotten 1-2 gange. Tag gryden af varmen og tilsæt snaps. Kom løgkompotten i en skål og stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ved serveringen

Skær osten i skiver og anret dem på et fad sammen med løgkompot (uden lage) og cashewnøddekerner.

Drikkevarer

Øl og snaps.

Energi 14260 kJ
Protein 16%
Kulhydrat 29%
Fedt 51%