close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Løgrelish

Løgrelish

Det er på mange måder værdifuldt at have et godt lager af syltede sager. På den måde forlænges sæsonerne, men måske endnu vigtigere i en travl hverdag, så har du altid det lille ekstra pift ved hånden, som fuldender maden. Ugens opskrift på løgrelish er en af de gode skatte at have på lager. Lav derfor en stor portion, når du går i gang, så du altid har til smørrebrødet, salaten, garniture til kødet, ostemaden… Det tager ikke meget længere tid, når du alligevel har fundet ingredienserne frem.

Ingredienser

  • 750 g løg
  • 20 g Lurpak® smør
  • 56 g olivenolie
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 30 g grov sennep
  • 45 g æbleeddike
  • 9 g groft salt
  • friskkværnet peber
Tilbehør
  • 2,5 kg kartofler
  • 1 kg kogt hamburgerryg
  • 1 kg dampede grøn bønne
  • 10 portioner

Snit løgene i mellemtykke både. Opvarm smør og olie i en stor tykbundet gryde og steg løgene ved lav varme i ca. 6 min. til de er let møre, men stadig har bid. Tilsæt fløden og lad det hele koge ind i ca. 5 min. - eller til fløden tykner. Tag gryden fra varmen og tilsæt den grove sennep, eddike, salt og friskkværnet peber. Smag til når løgene er kølet af og tilsæt evt mere sennep, eddike og peber.

Energi 22580 kJ
Protein 21%
Kulhydrat 45%
Fedt 34%