close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Lun hyldebærsuppe med æblebåde, flødeskum og rugdrys

Lun hyldebærsuppe med æblebåde, flødeskum og rugdrys

En af mormors favoritter – lun hyldebærsuppe smager stadig skønt. Æblestykkerne giver suppen bid og det sprøde rugbrødsdrys giver sprødhed til den fløjlsbløde vaniljeflødeskum. Her er suppen lavet på hyldebærkoncentrat, men er tiden og sæsonen til det kan hyldebærstilkene plukkes, dækkes med vand, sukker og lidt citron og koges til hyldebærsaft.

Ingredienser

  • 1 liter koncentreret sød hyldebærsaft
  • 5 dl vand
  • 60 g citroner i skiver
  • 10 g hele kanelstænger
  • 600 g syrlige æbler - skåret i både
  • 50 g majsstivelse fx. Maizena
  • 50 g vand
Rugdrys
Flødeskum
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 2 g vaniljepulver
  • 10 portioner

Bland hyldebærsaft, vand, citron og kanel i en gryde og giv suppen et opkog. Smag til med lidt mere vand eller citron. Lad æblebådene simre med i ca. 3 min. – de må ikke koge for meget, da æblerne vil koge ud. Rør majsstivelse og vand sammen og jævn hyldebærsuppen. Smelt honningen i en gryde sammen med smørret. Kom rugflagerne i en bradepande og bland det hele grundigt med honningmassen. Bag grynene godt lysebrune i ovnen ved 175 grader i 15 – 20 min. Det er vigtigt at de bruner godt for at få smag og sprødhed. Pisk fløde og vaniljepulver til et let skum. Anret en dyb tallerken med den varme suppe og masser af æbler.. Kom små klatter flødeskum på toppen og drys med rugknas. Server straks 

Energi 13010 kJ
Protein 2%
Kulhydrat 82%
Fedt 16%