close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Lun kartoffelsalat med grønt og krydderurter

Lun kartoffelsalat med grønt og krydderurter

Ingredienser

  • 1 kg skrubbede, nye kartoffel
Lun kartoffelsalat
  • 100 g lyse lagereddikker
  • 50 g sukker
  • 9 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g nye gulerødder i mindre stykker
  • 150 g rødløg i både
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 150 g forårsløg i mindre stykker
  • 50 g finthakkede friske krydderurter fx. dild, kørvel, persille og løvstikke
  • 10 portioner

Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre, men stadig faste. Del kartoflerne i halve.  

Bring eddike, sukker, salt og peber i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt gulerødder og rødlog og kog dem under låg i ca. 1 min. Tilsæt piskefløde og kog i yderligere 5 min uden låg. Vend kartoflerne i sammen med forårsløg og varm godt igennem. Smag til.

Drys kartoffelsalaten med friske krydderurter.

Energi 8100 kJ
Protein 7%
Kulhydrat 56%
Fedt 37%