close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Majspandekage med tomat-koriandersalsa

Majspandekage med tomat-koriandersalsa

Ingredienser

  • 104 g æg
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 75 g hvedemel
  • 6 g groft salt
  • 4 g bagepulver
  • 150 g majskerner
  • 50 g finthakkede forårsløg
  • 30 g limesaft
  • 20 g grofthakkede saltede peanuts
  • 4 g finthakket røde chilipebre - tilføj efter smag og behag
  • friskkværnet peber
Tokat-koriandersalsa
  • 200 g tomater - skåret i små tern
  • 50 g løg - skåret i meget tynde både
  • 10 g grofthakkede korianderblade
  • 20 g friskpresset citronsaft
  • 10 g olivenolie
  • 3 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner

Pisk æg og fløde. Tilsæt mel, salt og bagepulver. Rør grundigt og tilsæt majskerner, forårsløg, limesaft, peanuts, chili og peber. Rør dejen godt sammen og lad den hvile i køleskabet i 20-30 min.

Tomat-koriandersalsa

Bland tomater og de øvrige ingredienser sammen og smag til.

Lad smør og olie blive godt varmt i en pande og hæld dejen herpå. Bag pandekagen ved jævn varme i ca. 5 min. - til dejen har sat sig og er blevet lysebrun. Vend den med en meget bred palet (eller lad den glide over på et fad og vend den tilbage i panden). Bag den færdig i ca. 4 min. på den anden side. Læg den på et fad og skær den ud i lagkagestykker. Server straks med tomatsalsa i en skål ved siden af.

Energi 4870 kJ
Protein 12%
Kulhydrat 40%
Fedt 48%