close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Majspandekager med sprøde salater og lammekafta

Majspandekager med sprøde salater og lammekafta

Majspandekager med sprøde salater og lammekafta. Læg lige mærke til rækkefølgen af ordene… Ved at give retten navn efter grøntsagerne og lade kødet komme til sidst, forventningsafstemmer du mængderne – og giver måske tilmed grobund for et mere bæredygtigt perspektiv på maden hos dine gæster.

Ingredienser

Majspandekager
Lammekafta
  • 100 g hakket lam
  • 3 g groft salt
  • 10 g finthakkede friske timianblade
  • 5 g spidskommen
  • 20 g sumakker
  • 100 g fintsnittet forårsløg
  • 100 g revet gulerødder
  • friskkværnet peber
Dressing
  • 500 g hummus
  • 300 g sprøde blade af friliicesalat
  • 300 g agurker i lange tynde stave
  • 200 g radiser i skiver
  • 100 g friske krydderurter , fx mynte og salvie
  • 100 g rødløg i tynde skiver
  • 1 portion
Majspandekager

Bland alle ingredienser til pandekagerne og pisk det godt sammen. Lad dejen hvile i mindst ½ time og tilsæt evt. lidt ekstra væske. Dejen skal være rimelig tynd for at pandekagerne ikke bliver for tykke. Steg pandekagerne med lidt smør i ønsket størrelse på kipsteger eller pande.

Lammekafta

Ælt lammekødet sejt med salt og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt kødet godt sammen og form det i lange ”pølser” til at sætte på spyd til grillen eller på panden.

Dressing

Bland yoghurt, kærnemælk, chili og mynte godt sammen og server dressingen i en skål. Anret grøntsager, urter og pandekager på store fade, så gæsten selv samler sin pandekage med grønt, hummus og dressing. Derefter går man til grillen og henter sit kød. Pakker pandekagen omkring det hele og spiser straks.

Energi 27420 kJ
Protein 18%
Kulhydrat 26%
Fedt 56%