close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Makaroni med sølvbeder, grillede grønne asparges og nældepesto

Makaroni med sølvbeder, grillede grønne asparges og nældepesto

Ingredienser

Nældepesto
Kålsalat
  • 800 g fintsnittet spidskål
  • 2 g groft salt
  • 100 g små tynde nye rabarber
  • 400 g rensede grønne asparges
  • 10 g olivenolie
  • 2 g groft salt
  • friskkværnet peber
Makaroni
  • 800 g tørrede pastaer , fx makaroni
  • 250 g fintsnittede skalotteløg i meget tynde både
  • 20 g finthakkede hvidløg
  • 25 g smør
  • 600 g rensede sølvbedeblade i forskellige farver
  • 300 g grøntsagsbouillon
  • 300 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 g hakkede friske merianblade
  • 3 g salt
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner
Nældepesto

Blend brændenælder, olie, ost og hvidløg til en ensartet pesto. Smag til med salt og peber.

Kålsalat

Knug spidskål med salt, så kålen falder sammen. Snit rabarber i papirstynde skiver og vend dem sammen med spidskålen. Anret kålsalat i portionsglas og dryp med nældepesto.

Grill asparges - til de er møre og har grillstriber. Vend de grillede asparges med olie, salt og peber.

Makaroni

Kog makaroni al dente i saltet vand. Hæld til afdrypning.

Sauter løg og hvidløg i smør. Tilsæt bladbeder og steg yderligere et par minutter - til bladene falder lidt sammen. Tilsæt bouillon og kog retten godt igennem. Tilsæt fløde og merian - og kog ind til saucen tykner let. Tilsæt den kogte makaroni og vend det godt sammen. Smag til med salt og peber. Anret makaroni retten i portionsskåle og top med revet ost, friskkværnet peber og de grillede asparges.

Tip

Server evt. med madbrød og ekstra pesto.

Energi 22710 kJ
Protein 12%
Kulhydrat 53%
Fedt 35%