close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Mælkepocheret rødspætte med digekrone og gran

Mælkepocheret rødspætte med digekrone og gran

Ingredienser

  • 20 rullede fileter af rødspætter
  • 5 dl Arla Harmonie® økologisk sødmælk 3,5%
  • 100 g Arla® Tistrup Digekrone, økologisk
  • 0,5 stykke revet muskatnød
  • 4 4 fed hvidløg
  • 1 tsk sellerisalt
  • 50 g frisk gran
  • 60 g frisk eller frysetørret bredbladet persille
  • 1 dl koldpresset rapsolie
  • 10 portioner

Gran blandes med persille og lun olie 35°C. Lad olien trække 30 min., passér og opbevar på flaske, køligt.

Mælken varmes op og smages til med muskat, knust hvidløg og sellerisalt. Lad den være godt saltet, da fiskene skal saltes af saucen. Den varme mælk hældes over de optøede fisk i en gastrobakke. Bakken dækkes med staniol og bages i en forvarmet ovn ca. 30 min. v. 70°C.

De varme fisk anrettes på et lunt fad. Mælk, olie og ost hældes ved og der serveres straks.

Protein 48%
Kulhydrat 10%
Fedt 42%