close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Marokkanske gulerødder

Marokkanske gulerødder

Ingredienser

  • 1 kg store rense gulerod
  • 15 g olie
  • 15 g olie
  • 100 g zittauerløg i tynde både
  • 10 g finthakkede hvidløg
  • 6 g stødt spidskommen
  • 200 g vand
  • 6 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 40 g finthakkede salte citroner
  • 40 g fintstrimlede tørrede abrikoser
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 g finthakket persille
  • 200 g tørrede røde linser
  • 50 g grofthakkede, ristede mandler
  • 10 portioner

Flæk gulerødderne på langs en eller 2 gange, til grove stave. Steg dem gyldne i olie i en stor pande eller kipsteger. Opvarm en stor tykbundet gryde med olie. Steg løgene et par min. til de tager farve. Tilsæt hvidløg, ingefær og spidskommen. Rist det grundigt af i nogle min. Tilsæt vand, de stegte gulerødder, salt og peber og dæk med et låg. Lad gulerødderne dampe et par min. til de er let møre, men stadig har bid. Skru op for temperaturen under gulerødderne og tilsæt de salte citroner og abrikoser og lad halvdelen af væden dampe væk. Tilsæt fløden og varm hurtigt igennem så fløden tykner en smule. Smag til og vend persillen i retten. Kog imens de røde linser i vand med salt i ca. 5 min. - ikke mere. Si vandet fra - det er vigtigt, at linserne stadig har bid. Anret de røde linser på et fad i et tyndt lag. Fordel gulerødderne herpå sammen med saucen, drys med mandler og server straks. Tip: Server de marokkanske gulerødder som hovedret sammen med stegt lammekølle og en blandet grøn salat.

Energi 14570 kJ
Protein 16%
Kulhydrat 59%
Fedt 25%