close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Marokkansk gryderet med glaskål-raita

Marokkansk gryderet med glaskål-raita

Denne varme og krydrede gryderet tager dine smagsløg til Marokko, hvor kanel, spidskommen, citron og chili mødes med de nordiske rødder; knoldselleri og gulerod. Den dybe smag får selskab af en kølig raita med sprødt glaskål og frisk mynte. Vinteren kalder på varme, farve og varierende konsistenser - det får vi her.

Ingredienser

Dagen før
  • 150 g tørrede kikærter
  • 20 g Arla Harmonie® økologisk smør
  • 150 g grofthakkede zittauerløg
  • 15 g grofthakkede hvidløg
  • 30 g fintrevet frisk ingefær
  • 5 g stødt kanel
  • 3 g stødt spidskommen
  • 3 g stærk chilipasta , fx harissa
  • 800 g flåede hakkede tomater
  • 0,5 stykke citron - delt i 6
  • 25 g hakkede korianderblade med stilk
  • 10 g groft salt
  • 250 g kålrabi i tern (ca. 5 x 5 cm)
  • 400 g søde kartofler i tern (ca. 5 x 5 cm)
  • 300 g gulerødder i 5 cm stykker
  • 200 g knoldselleri i tern (ca. 5 x 5 cm)
  • 150 g porrer i 5 cm stykker (både den grønne og den hvide del)
  • 100 g tørrede abrikoser i kvarte
Raita
  • 500 g glaskål i grove stænger
  • 100 g rødløg i meget tynde både
  • 400 g Arla® økologisk skyr 0,2%
  • 10 g hakkede friske mynteblade
  • 5 g groft salt
  • 2 g stødt spidskommen
  • 2 g friskkværnet peber
  • 10 portioner
Dagen før

Læg kikærterne i blød i rigeligt koldt vand 12-24 timer. Kog dem i letsaltet vand med hvidløg, chili og kanel. Gem 1-2 dl af kogevandet til senere.

Smelt smørret i en stor tykbundet gryde og rist løgene klare. Tilsæt hvidløg, ingefær, kanel og spidskommen og rist det hele godt, så krydderierne får varme og frigiver masser af smag til retten. Der må gerne dufte stærkt af krydderier. Tilsæt harissa, tomater, citronbåde, koriander og salt og bring retten i kog

Tilsæt grøntsager og tørret frugt og vend det godt sammen. Skru ned til jævn varme og lad retten simre i ca. 1 time. Rør af og til. (Denne del kan evt. tilberedes i tildækkede gastrobakker i ovnen). Tilsæt de kogte kikærter og lad dem koge med i ca. 5 min. Tilsæt evt. lidt af kikærtekogevandet og mere harissa efter smag og behag.

Raita

Bland glaskål, rødløg og de øvrige ingredienser sammen og stil raitaen tildækket i køleskabet. Server den iskold til den krydrede gryderet.

Energi 10650 kJ
Protein 19%
Kulhydrat 67%
Fedt 14%