close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Naanbrød

Naanbrød

Intet slår duften og smagen af nybagt brød - det skulle da lige være nystegt brød. Her på en gang bløde og sprøde naanbrød - direkte fra panden. Mums.

Ingredienser

Naanbrød
  • 12 g sorte sesamfrø
  • 10 g havsalt
  • 2 g tørret oregano
  • 50 g olivenolie
Kefirdressing
  • 200 g ESSENS Kefir
  • 175 g agurker i tern
  • 5 g limesaft
  • 4 g hakkede friske mynteblade
  • 1,5 g havsalt
Pynt
  • frisk mynteblad
  • 1 portion
  • 180 minutter
Naanbrød

Rør gæren ud i vandet og tilsæt kefir, honning og smør. Rør melet i og slå dejen godt sammen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 2 timer - ca. dobbelt størrelse.

Vend sesamfrø, salt og oregano sammen. Del dejen i ca. 20 stykker og rul dem flade. Pensl med olie og drys med krydderierne. Steg naanbrødene lidt af gangen på en tør pande/grillpande ved jævn varme ca. 5 min. på hver side - pensl og drys igen inden du vender dem. Hold brødene varme indtil serveringen.

Kefirdressing

Rør imens kefir, agurk, limesaft, mynte og salt sammen og smag til. Server naanbrødene lune med kefirdressing til. Pynt med mynte.

Varmholde brød

Ca. 120°.

Energi 17560 kJ
Protein 9%
Kulhydrat 58%
Fedt 33%