close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Ørred med røgnuancer

Ørred med røgnuancer

Ingredienser

  • 10 stykker vagtelæg
Crudité
  • 100 g broccoli stok
  • 100 g radiser
Hytteostspread
  • 350 g røgede ørreder uden ben
  • 10 skiver Skyr rugbrød ca. 450 g
  • 30 g ærteskud
  • 50 g stegt, grofthakket tørsaltet bacon
  • 50 g syltede rødløg i tynde både
Pynt
  • friskklippet karse
  • ærteskud
  • ørredrogn
  • 10 personer

Bring 1 liter vand i kog og kog vagtelæggene i 1½ min. Tag dem straks op og læg dem i iskoldt vand. Lad dem ligge til de er helt kolde. Tag dem op og dup dem tørre. Knus skallen let og røg dem med skallen på, i kort tid ved høj varme, for at opnå en marmorering. Pil æggene.

Crudité

Skræl broccolistokken og skyl radiserne. Skær dem papirstyndt på et mandolinjern og læg dem i isvand.

Hytteostspread

Blend hytteosten helt blank og jævn. Tilsæt sennep, citronskal og salt og rør det sammen. Smag til. Læg ørredfileterne med ”bensiden” opad på en varmestabil overflade. Brænd fileterne med en gasbrænder – til de er let brændte. Lad dem køle let af. Fordel rugbrødskiverne i dybe tallerkener. Fordel herpå halvdelen af hytteostspreaden, del fisken i passende stykker og læg dem herpå. Top op med ærteskud, dup cruditeérne let af og fordel dem sammen med knust bacon og syltede løg. Pynt med karse og ørredrogn. Placer forsigtigt de røgede æg og sæt små dutter af hytteostspread retten.

Tips

I stedet for vagtelæg kan du bruge alm. blødkogte æg. Du kan også undlade at ryge æggene. I stedet for broccoli og radise – kan du anvende andre rester af grøntsager.

Energi 9080 kJ
Protein 34%
Kulhydrat 31%
Fedt 35%