close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Palmekål og blå kartofler i bix med æg

Palmekål og blå kartofler i bix med æg

Den velkendte og populære bix i vegetarisk udgave - med integreret spejlæg, så du undgår en arbejdsproces med at spejle æg i panden. Der er stor bitterhed og umami at hente i kål og krydderier; grundsmage, som er særligt vigtige at huske at få med i de vegetariske retter.

Ingredienser

  • 400 g grønkålsblade uden grove stængler
  • 400 g palmekål uden grove stængler
  • 500 g zittauerløg i tynde både
  • 20 g grofthakket hvidløg
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk smør
  • 800 g blå kartofler i tern (ca. 2 x 3 cm)
  • 8 g ras el hanout
  • 10 g groft salt
  • 2 g friskkværnet peber
  • 520 g æg (10 stk.)
Dressing
Tilbehør
  • 500 g groft brød
  • 50 g dijonsennep
  • 1 portion

Giv kålen et hurtigt opkog i godt saltet vand. Hæld det i en sigte og lad det dryppe af.

Steg løg og hvidløg lysebrune med smør i en tykbundet pande eller på kip-steger. Tilsæt kartofler, ras el hanout, salt og peber og lad det stege ca. 10 min. Skær kålen i grove stykker og bland ned i kartoflerne. Vend det hele godt sammen og dæk med et låg. Lad retten småsimre til kartofler og kål er helt mørt. Smag evt. til med mere krydderi.

Kom bixen i et smurt, ovnfast fad og lav små fordybninger til æggene. Slå æggene ud og kom et i hvert hul. Dæk retten med bagepapir og sæt fadet i ovnen - til æggene er perfekt blødkogte.

Dressing

Bland dressingen sammen og juster med vand til passende konsistens. Dryp dressingen over bixen, så man stadig kan se æggene og server straks.

Bagetid

15-25 min. ved 180°.

Energi 13060 kJ
Protein 22%
Kulhydrat 36%
Fedt 42%