close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Pæresild med krydderi og porretop

Pæresild med krydderi og porretop

Et nyt og sæsonaktuelt indslag til smørrebrødsfadet. Vælg gammeldags modnede sild for en balanceret og fyldig smag – og top op med sødme fra faste, modne pærer, syre fra skyr og skarphed fra den grønne porretop.

Ingredienser

  • 200 g modne pærer
  • 100 g fintsnittet bladselleri
  • 10 g fintrevet peberrod
  • 200 g Arla® Skyr 0,2%
  • 400 g gammeldags modnede kryddersild
  • evt. lidt groft salt
  • 1 g friskkværnet peber
  • 100 g fintsnittet porretop
  • 1 portion

Snit pærerne i tynde skiver og bland med bladselleri, peberrod og skyr. Dræn silden for lage og skær sildefileterne i mindre stykker, efter behag. Vend silden i skyrdressingen og lad det hele stå i ca. ½ time. Smag evt. til med lidt mere peberrod, salt og peber. Silden kan være ret salt og derfor er ekstra salt oftest unødvendigt. Pynt med porretop.

Tips

Server pæresilden som ”smørrebrød” på hjemmebagt rugbrød. På den måde bestemmer du, hvor mange gram sild hver person skal have – tilmed ser det smukt ud, når enkelte retter på buffeten er portionsanrettet. Hvis du skærer porretoppen i lange, tynde strimler og lader dem stå i rigeligt iskoldt vand natten over, så danner de små, sprøde snirkler, som er rigtig fine til pynt på madderne.

Energi 5660 kJ
Protein 22%
Kulhydrat 33%
Fedt 45%