close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Pizza med grønkål, saltede radiser og peberrodsyoghurt

Pizza med grønkål, saltede radiser og peberrodsyoghurt

En nordisk pizza med grønkål, radiser og peberrod. Ordet 'pizza' er i familie med både det græske 'pitta' og det tyrkiske 'pide', hvilket indikerer, at begrebet dækker over middelhavets udgave af fladbrødet.

Ingredienser

Pizzadej
  • 20 g gær
  • 400 g vand
  • 400 g tipo 00 - hvedemel
  • 120 g fuldkornsspeltmel
  • 30 g olivenolie
  • 10 g groft salt
  • 10 g olivenolie
  • 400 g zittauerløg i både
  • 40 g finthakket hvidløg
  • 300 g grofthakket grønkålsblade uden stilke
  • 10 g finthakket rosmarinblade
  • 5 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g radiser i tynde skiver
  • 2,5 g fint salt
  • 200 g revet Arla® Mozzarella revet 30+
  • 100 g revet Unika økologisk Havgus 50+ L
  • 10 portioner
Pizzadej

Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser - hold lidt hvedemel tilbage. Ælt dejen i ca. 25 min. til den er blank og elastisk. Læg dejen i en oliesmurt skål og dæk den til. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. ½ time.

Lad olien blive varm i en pande og svits løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt grønkål og rosmarin og steg ved svag varme til kålen falder sammen - uden at det tager farve. Smag til med salt og peber.

Kom radiser i en skål og bland med salt.

Kom yoghurt, peberod, salt og peber i en skål og rør det godt sammen.

Rul dejen ud til tynde runde pizzabunde, fx portionspizzaer eller en stor pizza - og læg bundene på bagepapir. Fordel ca. halvdelen af osten på bundene. Kom grønkålsblandingen på og drys med resten af osten. Bag pizzaerne i ovnen til de er gyldne og sprøde. Top med peberrodsyoghurt og saltede radiser.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 250° - varmluft.

Energi 15790 kJ
Protein 16%
Kulhydrat 51%
Fedt 33%