close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Pizza med gule beder og gedeost-flødedressing

Pizza med gule beder og gedeost-flødedressing

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 500 dl vand - lillefingervarmt
  • 6 g salt
  • 100 g olivenolie
  • 700 g hvedemel
  • 200 g durummel
  • 600 g kartofler
  • 400 g hele rødbeder
Gedeost-flødedressing
  • 200 g friske gedeoste
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • vand
  • 5 g salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g olivenolie
  • 40 g friske rosmarinblade
  • 6 g salt
  • 10 portioner

Kom alle ingredienser til dejen i røremaskinen og ælt i minimum 20 min. til dejen hænger sammen i en glat og smidig klump. Lad dejen hæve 30 min. på køkkenbordet eller natten over i køleskabet. Læg kartofler og beder i koldt vand, mens dejen hæver, så stivelsen trækkes ud af grønsagerne. Gedeost-flødedressing: Kom gedeost og fløde i foodprocessoren og blend det til en tyk creme. Tilsæt evt. lidt vand. Smag til med salt og peber. Kom lidt mel på bordet. Del pizzadejen i 4 portioner og udrul pizzabundene så tyndt som muligt. Opvarm ovnen til 250°. Drys bagepladerne med lidt mel og læg bundene på pladerne. Læg et tyndt lag kartofler og beder på pizzabundene og dryp med olie, rosmarin og salt. Bag pizzaerne til de er helt sprøde og lysebrune. Dryp straks med gedeost-flødedressing. Skær pizzaerne ud i passende stykker og server straks. Fx med en sprød salat eller marinerede tomater.

Energi 27120 kJ
Protein 10%
Kulhydrat 50%
Fedt 40%