close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Pizzaslice med økologisk brie, grønne asparges og sommerurter

Pizzaslice med økologisk brie, grønne asparges og sommerurter

Når vi gerne vil servere de dyre, gode råvarer som ost og sæsonens asparges er det godt at ”strække” råvaren med godt brød, olier og urter. Pizzaen kan bages på grillen og skabe udendørsstemning. Pizzaen er godt tilbehør til fx supper, eller en lækker mødesnack.

Ingredienser

Brøddej
  • 20 g gær
  • 400 g vand
  • 120 g fuldkornsspeltmel
  • 400 g tipo 00 - hvedemel
  • 30 g olivenolie
  • 10 g groft salt
  • 200 g Castello® økologisk brie
Topping
  • 200 g grønne asparges (20 stk.)
  • 30 g ramsløg
  • 30 g bredbladet persille
  • 30 g brøndkarse
  • 5 g olivenolie
  • 2 g friskkværnet peber
  • 150 g lufttørrede skinker (10 skiver)
Brøddej

Smuldr gæren ud i røremaskinens skål. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen i lavt gear i 25 min. Den lange æltetid er vigtig, for det sikrer en elastisk dej. Lad dejen hvile i ca. ½ time. Udrul dejen tyndt, til en lang rektangel og del i 10 trekanter. Sæt dejstykkerne på en plade med bagepapir og fordel ca. 20 g brie i skiver på hver. Lad dejen hæve lunt i ca. 20 min. Tryk små huller i dejen med en finger, så osten samles heri når brødes bages. Bag brødene i ovnen til osten er smeltet og brødet lysebrunt og færdigt. Alternativt, bag brødene på pizzastenen i grillen, hvis vejret er til udendørs aktiviteter.

Topping

Snit aspargesene i lange tynde strimler og kom dem i en skål med plukket ramsløg, persillekviste og brøndkarsestængler. Vend det hele let med lidt olivenolie og friskkværnet peber. Kom én skive skinke på hvert brød og top op med en stor håndfuld urter.

Bagetid

10-15 min. ved 200°.

Energi 13650 kJ
Protein 14%
Kulhydrat 50%
Fedt 36%