close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Porrerisotto med hytteost og sprød topping

Porrerisotto med hytteost og sprød topping

Den milde og fløjlsbløde risotto med porrer og selleri får en unik cremethed og fylde, når den røres med hytteost lige før serveringen. Ristede solsikkekerner og sprøde porretoppe tilføjer kontrastfuld, sprød konsistens og smagfuldhed sammen med aromatisk citronskal og varmen fra friskkærnet peber.

Ingredienser

Sprød topping
  • 30 g ristede solsikkekerner
  • 3 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner

Skær den hvide del af porren i tynde ringe og gem den grønne del. Sauter porrer, ris og selleri i smør i ca. 1 min. Tilsæt bouillon og salt. Kog blandingen ved svag varmen og under låg i ca. 20 min. Tag risottoen af varmen og rør hytteosten i sammen med friskkværnet peber. Smag til.  

Sprød topping: Skær det grønne af porren i små tern og vend halvdelen ned i risottoen lige inden servering. Vend den anden halvdel sammen med solsikkekerner og citronskal.

Anret risottoen i et stort fad og drys den sprøde topping over.

Tip: Hytteost er rigtig god til at gøre din risotto cremet og smagfuld, men varm ikke risottoen efter at hytteosten er tilsat – så vil den skille.

Energi 8860 kJ
Protein 29%
Kulhydrat 16%
Fedt 55%