close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Pulled pork og kefirburgerbolle

Pulled pork og kefirburgerbolle

Burger med det hele - er der noget som en hjemmelavet burger? Det skulle da lige at få serveret en hjemmelavet burger.

Ingredienser

Burgerboller
Pulled pork
  • 50 g dijonsennep
  • 25 g brun farin
  • 25 g havsalt
  • 25 g løgpulver
  • 15 g røget paprika
  • 10 g hvidløg
  • 5 g friskkværnet peber
  • 2,5 g cayennepeber
  • 1000 g svinenakkefileter
BBQ dressing
  • 400 g flåede tomater
  • 150 g sirup
  • 100 g sherryeddike
  • 25 g chilisauce
  • 20 g dijonsennep
  • 9 g løgpulver
  • 6 g hvidløg
  • 5 g havsalt
  • 2,5 g røget paprika
  • 2,5 g chilipulver
  • 1 g tabasco
  • 200 g mayonnaise
  • 500 g tomater i tykke skiver
  • 200 g revet friliicesalat
  • 100 g skalotteløg i tynde ringe
  • 100 g fintstrimlede blade af rødkål
Pensling
  • stykke sammenpisket æg
  • 1 portion
  • 900 minutter
Burgerboller

Opløs gæren i vandet og tilsæt kefir og sukker. Rør lidt efter æg, mel og salt og ælt dejen glat. Tilsæt herefter det bløde smør. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i ca. 12 timer - eller til næste dag. Rul ca. 20 boller (a ca. 50 g stykket) og lad dem hæve i ca. 2 timer - eller til dobbelt størrelse. Pensl med æg og bag dem gyldne.

Pulled pork

Blend sennep, farin og de øvrige krydderier. Gnid kødet ind i blandingen og lad det trække tildækket i ca. 2 timer. Stil kødet i et ovnfast fad og steg det mørt.

BBQ dressing

Kom tomat, sirup og de øvrige ingredienser i en gryde og bring det i kog. Kog det ved jævn varme og under omrøring i ca. 15 min. Blend saucen og sigt den. Tag kødet ud af ovnen og flå det fra hinanden med to gafler - fjern evt. fedt og sener. Bland kød og BBQ dressing. Flæk burgerbollerne og smør dem med mayonnaise. Læg dem sammen om kød, tomater, salat, løg og rødkål og server straks.

Bagetid for boller

Ca. 20 min. ved 180°.

Stegetid for pulled pork

Ca. 12 timer ved 85°.

Energi 40390 kJ
Protein 14%
Kulhydrat 37%
Fedt 49%