close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Puré af kartofler med bid af Den Hvide Dame og aromatiske svampe

Puré af kartofler med bid af Den Hvide Dame og aromatiske svampe

En fløjlsblød mos med bid af ost og intense svampe i krydret sojadressing.

Ingredienser

Syltede svampe
  • 200 g friskpresset appelsinsaft
  • 40 g skrællet frisk ingefær i skiver
  • 5 g hele kardemommekapsler
  • 3 g korianderfrø
  • 2 g szechuanpeber
  • 200 g japansk sojasauce
  • 15 g olivenolie
  • 300 g rensede markchampignoner i kvarte
  • 200 g rensede enokisvampe - let adskilte
  • 250 g Arla Unika® saltet rullesmør
Kartoffelpuré
  • 10 personer
  • 60 minutter
Syltede svampe

Kom appelsinsaft, ingefær og krydderier i en lille tykbundet gryde og kog det ind til det halve ved kraftig varme. Tilsæt soja og lad det koge i ca. 5 min. Sigt krydderier og ingefær fra og kom lagen tilbage i gryden. Lad olien blive varm i en pande og rist svampene ved kraftig varme i ca. 5 min. - eller til de er gyldne. Hæld dem i syltelagen. Kom smørret i panden og lad det blive lysebrunt ved svag til jævn varme i ca. 20 min. - det skal dufte af nødder og må ikke branke. Hæld det brunede smør over svampe og lage og stil det til side.

Kartoffelpuré

Kog kartoflerne møre, hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos dem gennem en fin sigte (passér net). Kom kartoffelpuréen i en gryde sammen med ost, smør, mælk og varm det godt. Tilsæt salt og peber og smag til. .

Tag svampene op af lagen med en hulske og rist dem i en pande ved kraftig varme i ca. 4 min. Vend dem med bredbladet persille. Server Kartoffelpuréen med lidt syltede svampe på toppen

Energi 9430 kJ
Protein 11%
Kulhydrat 39%
Fedt 50%