close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Rå jordskokkesalat med havtorn og saltmandler

Rå jordskokkesalat med havtorn og saltmandler

Her får du virkelig en helt ny salat med skønne smagsnuancer og et smukt visuelt udtryk. Jordskokkerne er rå og giver en let sødme, samt en nøddeagtig smag. Havtornen tilfører syre og intens aroma og den friske danske piskefløde afrunder hele og samler hele salaten.

Ingredienser

  • 50 g havtorn
  • 10 g rapsolie
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g rensede jordskokker
  • 200 g æbler
  • 50 g tørrede abrikoser i tynde strimler
  • 10 g grov sennep
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 g grofthakket persille
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 20 g hakkede saltede mandler
Hertil
  • 2,5 kg kogte kartofler
  • 1,25 kg stegt svinemørbrader
  • 10 portioner

Pisk havtorn, olie, salt og peber sammen i en skål. Skær jordskokkerne i tynde skiver på en grøntsnitter eller på mandolinjern. Vend straks med havtorn, så syren fra frugten forhindrer at skokkerne bliver brune. Skær æblerne ud i tynde både og vend dem forsigtigt i skokkerne sammen med tynde strimler af abrikos. Smag salaten til og anret på flade fade. Bland sennep og fløde i en skål og pisk det let skummende. Tilsæt grofthakket persille, salt og peber. Smag til. Dryp dressingen hen over salaten og drys med de hakkede mandler.

Energi 19350 kJ
Protein 31%
Kulhydrat 53%
Fedt 16%