close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Rabarberkoldskål med rug-kammer-riddere

Rabarberkoldskål med rug-kammer-riddere

Rabarber møder kærnemælk og ymer og sammen møder de ristet rugbrød og kanel. Der er fylde og syrlighed, dybde og varme i denne opskrift. Server koldskålen på en lun forårsdag.

Ingredienser

Rabarberkompot
  • 200 g rabarber
  • 50 g sukker
  • 10 g frisk ingefær i skiver
  • 50 g vand
Rabarberkoldskål
Rug-kammer-riddere
  • 1 portion
Rabarberkompot

Kom rabarber, sukker, ingefær og vand i en gryde og kog det i ca. 10 min. Lad det afkøle let og kør kompotten helt glat i en blender og lad det køle helt af.

Rabarberkoldskål

Pisk æg og vaniljesukker helt skummende og lyst. Bland med kærnemælk og ymer og bland til sidst den afkølede rabarber ned i koldskålen. Smag evt. til med mere sukker, afhængigt af rabarbernes surhed.

Rug-kammer-riddere

Smelt smør og sukker lysebrunt i panden og vend rugbrødsternene heri. Bliv ved at vende i brødet så det ikke brænder på. Tilsæt kanelen og steg eller bag brødet lysebrunt og sprødt. Server koldskålen i små skåle og lad gæsten selv komme de sprøde brød på toppen.

Tip

Lav evt. selv vaniljesukker af 1 tom vaniljebælg blendet med 50 g sukker.

Energi 10340 kJ
Protein 14%
Kulhydrat 69%
Fedt 17%