close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Rabarberkompot med letpisket fløde og grønt sukker

Rabarberkompot med letpisket fløde og grønt sukker

Rabarberkompot med citron og vanilje serveret med letpisket flød og grønt sukker. Grønt sukker laves ved at blende krydderurter fx citronverbene eller jernurt med sukker så det bliver helt grønt og meget smukt. Det grønne sukker kan også serveres som knas til fx skyr, frugtgrød eller som sødt drys på bagværk.

Ingredienser

Rabarberkompot
  • 1 kg rabarber
  • 300 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 30 g citronsaft
Grønt sukker
  • 170 g sukker
  • 30 30 g citronverbena / jernurt
Tilbehør
  • 5 dl Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 portioner

Rabarberkompot Skær top og bund af rabarberne, skyl rabarberstilkene og skær dem i stykker på 2-3 cm. Kom rabarberne i et ovnfast fad og vend dem med sukker, udskrabede vaniljekorn, den flækkede vaniljestang, citronskal og -saft. Bag dem i ovnen ved 150° C i 15-20 min. Afkøl de bagte rabarber. Grønt sukker Vask og aftør jernurt grundigt, det er meget vigtigt at jernurt er helt tørt ellers bliver sukkeret vådt og klumpet. Kør sukker og jernurt til grønt sukker i en foodprocessor. Server de bagte rabarber med letpisket fløde og lidt grønt sukker på toppen.

Energi 16660 kJ
Protein 2%
Kulhydrat 55%
Fedt 43%