close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Rabarberparfait

Rabarberparfait

Jubi…længe ventet, men nu er de her endelig. De dejlige danske rabarber med deres smukke dybe røde farve. Rabarberne kan bruges til en masse forskellige retter, bl.a. kan de syltes og bruges til kyllingesteg eller som fyld i en kage. Eller som i denne opskrift hvor rabarberne er kogt til en tæt kompot og vendt med fløde, vanilje, flormelis og æggeblommer. Rabarberisen smager skønt både som selvstændig dessert eller som tilbehør til fx kage.

Ingredienser

  • 400 g rabarber
  • 175 g sukker
  • 200 g vand
  • 120 g æggeblommer
  • 48 g flormelis
  • 1 1 vaniljestang og kornene derfra
  • 500 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 portioner

Skær rabarberne ud i små stykker og skyl i koldt vand. Kom rabarberne op i en gryde, sammen med sukker og vand, bring i kog og kog i 7-8 min., til det koger sammen til en tæt kompot. Tag gryden af varmen og køl rabarberkompotten ned. Parfait: Pisk æggeblommerne med flormelis og vaniljekorn til det er lyst og luftigt. Pisk fløden let, vend den letpiskede fløde ned i æggeblandingen til en let og luftig parfait. Vend til sidst rabarberkompotten ned i parfaitblandingen og kom op i enten portionsforme eller en stor terrinform. Kom parfaitén i fryseren og frys et par timer inden den serveres - rør af og til. Tip: Det er en god ide at tage parfaitén ud af fryseren og ind i køleskabet i 20-30 min. inden den skal serveres. Kan også køres på en ismaskine. Servering: Dessert eller til kage.

Energi 13270 kJ
Protein 4%
Kulhydrat 34%
Fedt 62%