close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Rimmet laks med fennikelfrø, rogn og ymer

Rimmet laks med fennikelfrø, rogn og ymer

Ingredienser

  • 10 10 portioner af laks
  • 1 1 pakke stenbiderrogn (sort)
  • 4 spsk rørsukker
  • 2 spsk havsalt
  • 1 spsk fennikelfrø
  • 6 sorte peberkorn
  • 0,5 tsk dildfrø
  • 500 g Arla Harmonie® økologisk ymer 3,5%
  • 1 bundt brøndkarse
  • 2 tsk brun farin
  • 0,5 0,5 kasse ærteskud
  • fint salt
  • friskkværnet hvid peber
  • 10 portioner

Fennikelfrø, peberkorn og dildfrø køres til groft pulver på en kaffemølle eller i en morter. Sukker og salt tilsættes og blandingen vendes med de optøede lakseportioner. Lad dem trække tildækket på køl 48 timer. Ymeren røres med finthakket brøndkarse og smages til med farin, salt og peber. Laksen skæres i grove stykker og anrettes med ærteskud, stenbiderrogn og rørt ymer.

Protein 40%
Kulhydrat 7%
Fedt 53%