close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Risalamande med valnøddekrokant og æbler i havtornsirup

Risalamande med valnøddekrokant og æbler i havtornsirup

Dessert

Ingredienser

  • 25 g valnødder
  • 12 g sukker
  • 200 g vand
  • 100 g havtornsaft
  • 100 g sukker
  • 3 g finthakkede friske timianblade
  • 400 g syrlige røde æbler - skåret i både
  • 10 portioner

Læg valnødderne tæt sammen på et stykke bagepapir. Smelt sukkeret ved kraftig varme til det er gyldent. Tag panden af varmen, hæld straks karamellen over valnødderne og lad det stivne. Hak valnødder og karamel groft til krokant.

Kog vand, havtornsaft og sukker i en gryde ved jævn varme, 10-12 min. til sirupskonsistens. Vend timian og æblebåde i og kog dem i ca. 4 min.

Kom risalamanden i portionsglas og top op med (lune eller kolde) æbler i havtornsirup og valnøddekrokant.

Energi 11080 kJ
Protein 7%
Kulhydrat 50%
Fedt 43%