close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Rødbedehummus

Rødbedehummus

Hummus lavet på lige dele kikærter og rodfrugter giver hummussen helt nye muligheder både i form af farve og smag. Prøv fx også med gulerødder eller knoldselleri. Krydderier og nødder kan også udskiftes til fx hasselnødder, mandler, tørrede koriander, dildfrø mv. Denne hummus er et super tilbehør som dip, men kan også bruges som en alternativ smørelse i en sandwich e.l.

Ingredienser

  • 300 g bagte eller kogte rødbeder uden skal
  • 350 g kogte tørrede kikærter (175 g kogt med 1 kanelstang og 3 fed hvidløg)
  • 50 g saltede peanuts
  • 45 g friskpresset citronsaft
  • 5 g finthakket hvidløg
  • 5 g stødt spidskommen
  • 6 g salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 150 g kogevand
Hertil
  • 500 g sprøde grøntsager, fx. gulerødder og persillerødder i stave
  • 300 g rugbrød til rugbrødschips (tynde skiver ristet rugbrød)
  • 10 portioner

Skær rødbederne i mindre stykker. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, undtaget kogevand og fløde. Kør indtil alt er finthakket. Tilsæt fløde og kogevand undervejs, så hummussen bliver ensartet i en passende konsistens. Smag rødbedehummussen til.

Energi 8690 kJ
Protein 15%
Kulhydrat 58%
Fedt 27%