close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Rødgrød med fløde

Rødgrød med fløde

Her er tale om en rigtig gourmet grød med friske og hele bær. Smag i farven og sød og skøn i smagen. Skal det være ekstra lækkert skal den serveres med Arla Unika® doublecreme 50%.

Ingredienser

  • 1000 g blandede bær fx jordbær, ribs, blåbær og solbær
  • 200 g hindbær
  • 200 g vand
  • 300 g sukker
  • 2 spsk kartoffelmel
Hertil
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 portioner

Skyl bærrene, og fjern blomst og stilke. Kom bærrene (undtagen hindbær) i en gryde med vand og sukker, rør godt rundt, og lad bærrene trække i et par timer, så de safter. Sæt gryden over ved svag varme, og lad bærrene komme i kog, skum så af, og lad bærrene koge i 2-3 min. Træk gryden af varmen, og rør forsigtigt hindbærrene i, så de forbliver så hele som muligt. Tag gryden af varmen og jævn grøden let med et par skefulde kartoffelmel rørt op i lidt kold vand. Hæld grøden i serveringsskålen og drys grøden med et tyndt lag sukker, så den ikke trækker skind og afkøl den i køleskabet. Servering: Server rødgrøden til dessert med piskefløde eller god vaniljeis.

Energi 10170 kJ
Protein 3%
Kulhydrat 65%
Fedt 32%