close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Rødkål og kamutsalat med flødevinaigrette

Rødkål og kamutsalat med flødevinaigrette

En salat af kamutkorn kogt i æblejuice med snittet rødkål og blancheret rosenkål i tynde skiver bliver til en smagfuld ret, når den blandes med en vinagrette af fløde med sennep, eddike, honning, salt og peber. Tørrede tranebær er en god kontrast til smagen af sennep og rå rødkål.

Ingredienser

  • 200 g kamutkorn
  • 300 g æblejuice
  • 6 g salt
  • 300 g fintsnittet rødkål
  • 150 g blancerede rosenkål i tynde skiver
  • 100 g tranebær
Fløde vinaigrette
  • 150 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 20 g sennep
  • 25 g æblecidereddike
  • 30 g honning
  • 3 g salt
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner

Kog kamutkorn i æblejuice og salt i ca. 25 min eller til de er møre, men gerne med lidt bid. Hæld evt. overskydende juice fra og lad kamutkorne køle af. Bland kamutkorn, rødkål, rosenkål og tranebær godt sammen - gem lidt tranebær til pynt.

Flødevinaigrette

Pisk piskefløde, sennep, eddike, honning, salt og peber godt sammen. Smag til.

Vend dressingen i salaten og anret i et stort fad. Pynt med tranebær.

Energi 8410 kJ
Protein 9%
Kulhydrat 62%
Fedt 29%