close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Røgeostcreme med masser af radiser og hvidløg

Røgeostcreme med masser af radiser og hvidløg

Røgeost og radiser så ved man at foråret er på vej. Denne sprøde rygeostsalat er på mange måder som de fleste og så alligevel er den helt anderledes i smagen. Den bagte hvidløgspuré giver cremen en helt speciel fylde og karakter, men uden den stærke smag som hvidløg normalt giver. Når hvidløget bages helt mørt, bliver det både sødt og mildt i smagen. Hvidløgspuréen kan også bruges som smagsgiver i andre dressinger, i gryderetter eller i din suppe.

Ingredienser

  • 10 portioner

Skær toppen af hvidløget og dryp med lidt olie og salt. Pak det ind i folie og bag det i ovnen ved 180 grader i ca 45-60 minutter. Afkøl og pres det bløde hvidløgskød ud i en skål. Kom røgeost i en foodprocessor og kør den helt blank. Tilsæt skyr, fløde, hvidløgspuré, salt og peber og kør hurtigt cremen glat. Smag til evt. med mere salt og peber. Vend grønsagerne med cremen og server den kold, fx som tilbehør til frikadeller, topping på kartoffelmadder eller fyld i en rugbrødssandwich.

Energi 1460 kJ
Protein 23%
Kulhydrat 26%
Fedt 51%