close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Salat af grønne bønner med urtesaltet kylling, merian og hvide bønner

Salat af grønne bønner med urtesaltet kylling, merian og hvide bønner

Ingredienser

  • 3 g groft salt
  • 1 g friskkværnet peber
  • 3 g finthakkede friske timianblade
  • 1 g knuste laurbærblad
  • 1 kg økologiske kyllingeoverlår og underlår uden skind (500 g færdigtilberedt)
  • 100 g hjemmelavet mayonnaise
  • 100 g Arla® økologisk skyr 0,2%
  • 20 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 g friskpresset citronsaft
  • 5 5 g finthakkede friske merianblade
  • 3 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g hvide bønner kogt med hvidløg og chili (ca. 150 g tørrede hvide bønner)
  • 500 g nippede grønne bønner kogt i letsaltet vand
  • 10 g fintsnittet purløg
Tilbehør
  • 400 g rugbrød
  • 10 portioner

Kør salt, peber, timian og laurbærblade i en foodprocessor og bland kyllingelårene med krydderierne. Lad lårene marinere til næste dag. Steg kyllingelårene i ovnen ved 150° i 1-1½ time til kødet er gennemstegt, men stadig saftigt. Lad kyllingen køle af, pil kødet fra benene og skær det i mindre stykker. Bland en dressing af mayonnaise, skyr, fløde, citronsaft, merian, salt og peber. Vend hvide og grønne bønner i dressingen og til sidst kyllingen. Smag det hele til og tilsæt evt. mere merian, salt og peber. Anret på et stort fladt fad og drys med løgtop eller purløg.

Energi 12350 kJ
Protein 24%
Kulhydrat 38%
Fedt 38%