close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Salat af rosenkål, æbler, kylling og glaskål med kærnemælksfløde

Salat af rosenkål, æbler, kylling og glaskål med kærnemælksfløde

Mættende kålsalat som samtidig er dejlig saftig. Hemmeligheden er den luftige kærnemælksfløde, som kan varieres i det uendelige enten ved fx at blende forskellige krydderurter med eller tilsmage den med alskens krydderier, såsom karry og spidskommen til det salte køkken. Smager du den til med stødte fennikelfrø eller kanel vil den i stedet klæde det søde køkken. Spis salaten på et stykke rugbrød og du har en variation over smørrebrødet.

Ingredienser

  • 800 g rosenkål
  • 15 g groft salt
  • 40 g æbleeddike
  • 1000 g koldt, tilberedt kyllingekød
  • friskkværnet peber
  • 1000 g glaskål
  • 500 g rødkindede, syrlige æbler
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk kærnemælk 0,5%
  • 50 g mayonnaise
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 1,5 g groft salt
  • friskkværnet peber
Hertil
  • groft rugbrød
  • 10 portioner

Vask rosenkålen og fjern de yderste, mørke blade. Snit rosenkålen meget fint og ”ælt” kålen med salt og æbleeddike, så strukturen i kålen bliver blødere. Skær kyllingekødet i mindre stykker efter behag og kom i en skål med lidt friskkværnet peber. Rens glaskålen efter behov (måske kan skrællen sagtens spises) og skær den i lange, tynde stave. Vask æblerne og skær dem i meget tynde både, så den fine røde skræl stadig er intakt. Vend forsigtigt rosenkål, kylling, glaskål og æbler sammen i en stor skål. Blend kærnemælk, mayonnaise, fløde, salt og peber til dressingen skummer. Anret salaten på et fad, dryp dressingen over og server straks med tykke skiver af godt rugbrød.

Energi 15570 kJ
Protein 29%
Kulhydrat 41%
Fedt 30%