close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Saltbagt ananas

Saltbagt ananas

En spændende og anderledes måde at tilberede den søde saftige ananas. Nu med et tvist at syrlig salthed til den søde kefirdressing.

Ingredienser

  • 4 stykker vaniljestænger
  • 2000 g fint salt
  • 300 g æggehvider
  • 1500 g ananas (1 stk.)
Vaniljekefir
  • 60 g pasteuriserede æggeblommer
  • 70 g rørsukker
  • 200 g ESSENS Kefir
Pynt
  • fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • frisk sukkerurtblad
  • 1 portion
  • 180 minutter

Flæk vaniljestængerne og tag kornene ud (gem dem til vaniljekefiren). Hak de tomme stænger groft. Vend salt, æggehvider og vaniljestænger sammen. Beklæd en plade med bagepapir. Pak ananassen ind i saltblandingen (ca. 1 cm tykt lag hele vejen rundt). Toppen må dog gerne stikke ud. Bag ananassen midt i ovnen. Lad den trække i ca. 20 min., før den brydes.

Vaniljekefir

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Vend forsigtig kefiren heri. Skær ananassen i passende stykker og server den med vaniljekefir hældt over. Pynt med limeskal.

Bagetid

Ca. 3 timer ved 170° - traditionel ovn.

Energi 3680 kJ
Protein 9%
Kulhydrat 65%
Fedt 26%