close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Saltbagt knoldselleri med skilt persillefløde og rysteribs

Saltbagt knoldselleri med skilt persillefløde og rysteribs

Hel og ovnbagt er en lidt glemt tilberedningsmetode til denne skønne og smagsfulde knold. Du behøver hverken pakke den ind i salt eller stanniol, men blot smøre den med olie og gnide den med salt inden bagning og så pakke den lufttæt ind, når den kommer ud af ovnen. Det giver knoldsellerien en nærmest nøddeagtig smag. Den bagte selleri kan bruges som tilbehør til mange retter eller som det mættende element i en dejlig vintersalat som denne.

Ingredienser

  • 1 kg knoldselleri
  • 14 g olivenolie
  • 6 g groft salt fx. havsalt
Persillefløde
  • 100 g bredbladet persille
  • 45 g olivenolie
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 1,5 g groft salt
  • friskkværnet peber
Rysteribs
  • 100 g ribs
  • 20 g sukker
  • 10 portioner

Skær roden af sellerien og fjern de yderste stilke (ca. 800 g netto). Skær stilkene af 6 cm oppe. Skrub skrællen med ståluld og skyl den godt. Tør vandet af og smør sellerien med olie og gnid den med salt. Stil sellerien på en plade med bagepapir og bag ved 170° i ca 1 time til den er mør og lysebrun. Tag sellerien ud af ovnen og pak den lufttæt, så al damp og væde er med til at safte skorpen, som herefter får en dejlig nøddeagtig smag. Lad den hvile i ca. ½ time.

Persillefløde

Blend persille med olie, salt og peber til en hel glat masse. Kom persilleolien op i en skål og vend forsigtigt med fløden så den skiller let i grønt og hvidt. Smag til.

Rysteribs

Vend ribs med rørsukker og stil det til side indtil servering.

Ved servering

Del sellerien i 10 stykker og anret dem på fade. Dryp persillefløde over og drys med sur-søde ribs eller anden syrlig frugt. Retten smager dejligt i sig selv, som dagens vegetariske indslag, eller sammen med et stykke varmrøget makrel.

Tip

I stedet for ribs kan du bruge tranebær eller tyttebær fra frost. Sidstnævnte kan være lidt bitre.

Energi 5670 kJ
Protein 6%
Kulhydrat 27%
Fedt 67%