close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Sandwich med teriyakigris og wasabidressing

Sandwich med teriyakigris og wasabidressing

En sandwich med asiatiske smage er en god variation til de klassiske favoritter. Her får du saftighed og stor smag i kødet sammen med sprøde grøntsager og et kærligt spark af Japans svar på dansk peberrod; wasabi.

Ingredienser

Teriaykigris
  • 1400 g svineskanker uden svær (ca. 700 g færdigt kød)
  • 250 g zittauerløg i fine strimler
  • 10 g finthakket hvidløg
  • 200 g teriyakisauce
  • ca. 2 g friskkværnet peber
  • 500 g fintstrimlet rødkål
  • 5 g groft salt
  • 25 g kirsebæreddike
  • 50 g tørrede figner
Wasabidressing
  • 1 portion
Teriaykigris

Brun svineskanken af i en tør pande eller i ovnen. Bland løg, hvidløg og teriyakisauce, vend det med skanken og gnid det godt i kødet. Braiser skanken tildækket ved lav temperatur i ovnen. Kødet skal være mørt og falde fra benet. Pil kødet fra skanken og pluk det i strimler. Sigt saucen fra og kog det ind i en gryde til det er let sirupsagtigt. Bland det sammen med kødet og lad det hele afkøle let. Smag til med friskkværnet sort peber.

Kom rødkål, salt og kirsebæreddike i en skål og ælt det godt, så kålen falder sammen. Det er vigtigt at kålen er skåret i lange tynde strimler, så den bedre hænger sammen i sandwichen. Bland figner i rødkålen og smag evt til med lidt mere kirsebæreddike.

Wasabidressing

Bland wasabi, fraiche og blommesauce. Lun eller rist sandwichbrødene. Smør top og bund af sandwich med ca. 35 g wasabidressing og læg sandwich sammen om ca,. 60 g rødkålssalat og ca. 70g kød.

Stegetid

2-3 timer ved 150° - eller ved lavere temperatur i længere tid.

Energi 17040 kJ
Protein 21%
Kulhydrat 38%
Fedt 41%