close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Savoykålvinaigrette

Savoykålvinaigrette

Ingredienser

  • ca. 1 kg savojkål
  • 25 g grov sennep
  • 25 g dijonsennep
  • 20 g sherryeddike
  • 25 g koldpresset rapsolie
  • 25 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 6 6 hårdkogte æg (grofthakkede eller delt 2 gange på en æggedeler)
  • 80 g grofthakkede kapers
  • 20 g finthakkede dildkviste
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner

Del kålen i 2 og damp den i saltet vand, til kålen er mør, men stadig har bid. Afkøl i koldt vand og lad de halve hoveder dryppe af i en hulbakke, til kålen er helt fri for vand. Pisk sennep og eddike sammen i en skål og pisk gradvist olien i. Vend dressingen med fløde, æg, kapers og krydderurter. Skær kålen i 10 både og anret dem på et fad. Kålen kan være kold eller lun. Hæld vinaigretten over kålen og slut af med friskkværnet peber og lidt friske krydderurter. Denne ret kan tilberedes med alle slags grønsager, fx gulerødder, blomkål, asparges osv. og er fantastisk tilbehør til både kød og fisk eller som supplement til en god suppe eller rugbrød.

Tip

Skær evt. kålen i både før afdrypning, så løber vandet nemmere og hurtigere fra kålen.

Energi 4730 kJ
Protein 24%
Kulhydrat 21%
Fedt 55%