close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Sellerikrebinetter - eller små hapsere

Sellerikrebinetter - eller små hapsere

Ingredienser

  • 1 kg renset knoldselleri
  • 10 g hvidløg
  • 50 g renset persille
  • 150 g parmesan eller Arla® Tistrup Digekrone, økologisk - skåret i tern
  • 100 g rasp eller tør brødkrumme
  • 100 g æg
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 5 g salt
  • friskkværnet peber
  • rapsolie til stegning
Tilbehør
  • 1400 g tomatsalat af tomater , rødløg, tørrede abrikoser, salt og peber
  • 400 g groft rugbrød
  • 10 portioner

Riv sellerien i strimler. Blend hvidløg, persille, ost og brødkrumme i en foodprocessor til det hele er finthakket. Bland selleri og krumme i en stor skål. Tilsæt æg, fløde, salt og peber og ælt det godt igennem med hænderne. Form flade kugler af grønsagsmassen og steg dem lysebrune på panden i olie - bag dem evt. færdig i ovnen. Bestem selv størrelsen…det kan være 1 stor krebinet pr. person eller flere små som snack eller til madpakker. Krebinetterne smager skønt med en god tomatsalat og rugbrød.   

Energi 13600 kJ
Protein 16%
Kulhydrat 55%
Fedt 29%