close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Skvalderkål-persillesuppe

Skvalderkål-persillesuppe

Denne suppe er en fin lille ting til frokost buffeten og den smager godt både varm og kold. Skvalderkål vokser næsten lystigt alle steder i Danmark og for mange er det en kamp bare at holde den nede Men den smager faktisk godt og kan med fordel bruges i maden. Husk at vaske og rense skvalderkålen inden tilberedning.

Ingredienser

  • 750 g skrællede kartofler
  • 2 liter vand
  • 14 g olivenolie
  • 175 g hakket skalotteløg
  • 6 g hakkey hvidløg
  • 175 g persillekviste
  • 10 g blade af skvalderkål
  • 300 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 18 g groft salt
  • friskkværnet peber
Tilbehør
  • 400 g groft brød
  • 10 portioner

Skær kartoflerne i tynde skiver og kog dem møre i en gryde med vandet. Varm olien i en pande og sauter løg og hvidløg let, uden at de tager farve. Tilsæt persille og skvalderkål, og lad det sautere med i ca. 30 sek. Hæld de møre kartofler og kogevandet sammen med løg og urter, og lad suppen koge i 2 min. Tilsæt fløde og lad suppen koge 1-2 min. mere. Blend suppen i ganske kort tid, så den bliver glat – det med den korte tid er vigtigt, da suppen ellers p.g.a. kartoflerne, kan blive "lang" og tapetklisteragtig i konsistensen. Smag suppen til med salt og peber. Lad suppen koge igennem og server den.

Energi 13150 kJ
Protein 9%
Kulhydrat 49%
Fedt 42%