close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Skyrfromage med citron, knas og æblekompot

Skyrfromage med citron, knas og æblekompot

Dessert

Ingredienser

  • 500 g Arla® økologisk skyr 0,2%
  • 500 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 100 g vand
  • 200 g sukker
  • 15 g fintreven skal af 1 økologisk citroner
  • 100 g æg
  • 30 g pasteuriserede æggeblommer
  • 18 g husblas
  • 200 g citronsaft
Knas
Æblekompot
  • 500 g Holstener Cox æbler - skåret i tern
  • 50 g vand
  • 75 g sukker
  • 10 portioner

Pisk skyr og fløde sammen, til det har konsistens som letpisket fløde.

Kog vand og sukker klart sammen med citronskallen. Lad sukkerlagen køle lidt af, og tilsæt æg og æggeblommer under piskning. Legér massen over svag varme til højst 85°, kom æggeskummet i en skål og lad det køle af. Udblød husblassen og smelt den ved svag varme sammen med citronsaften.

Afkøl æggemassen til under 35° og vend den sammen med skyr-flødeskummet. Tilsæt husblasblandingen.

Anret fromagen i små skåle og lad dem sætte sig i køleskabet i ca. 4 timer.

Knas: Rist flagerne i smør, og drys sukker over. Hak chokoladen fint, tag panden af varmen og rør chokoladen i. Lad det køle af og kør flagerne kort på en blender.

Æblekompot: Kom æblerne i en gryde sammen med vand og sukker, lad dem koge til kompot ved svag varme under omrøring. Køl æblekompotten ned og server den i glasset med fromage og knas.

Energi 19330 kJ
Protein 9%
Kulhydrat 46%
Fedt 45%