close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Smør-bagt selleri med ægte "brunet" smørsauce og urter

Smør-bagt selleri med ægte "brunet" smørsauce og urter

Bagt og 'brænt' knoldselleri med luftig og cremet smørsauce toppet med friske stenbiderrogn og purløg.

Ingredienser

Smør-bagt selleri
  • 1 kg skrællet knoldselleri
  • 20 g smeltet brunet smør
  • 5 g friske timianblade
  • 2,5 g groft salt
Ægte "brunet" smørsauce
  • 175 g æggeblommer
  • 125 g æggehvider
  • 35 g dijonsennep
  • 25 g citronsaft
  • 125 g smeltet brunet smør
  • 20 g krydderurter fx bredbladet persille og timian
  • 5 g groft salt
  • 500 g stenbiderrogn
  • finthakket purløg
  • flagesalt
  • friskkværnet peber
  • citronsaft
  • 10 portioner
Smør-bagt selleri

Pensl knoldsellerien med halvdelen af det brunede smør. Drys med timianblade og salt. Pak sellerien ind i folie og bag den i ovnen til den er gylden. Tag sellerien ud af ovnen og pensl den med resten af det brunede smør. Brænd overfladen let med en brænder.

Ægte "brunet" smørsauce

Blend æggeblommer, æggehvider, dijonsennep og citronsaft sammen i en Thermomixer ved 60° i 2 min. Tilsæt det brunede smør i en tynd stråle og kør i yderligere 2 min. ved samme temperatur. Sluk for varmen og kom krydderurter i saucen og blend det godt. Smag til med salt. Server straks eller hæld saucen på sifon flaske.

Del sellerien i 10 stykker og server med smørsauce og stenbiderrogn. Drys med purløg, salt og peber og evt. friskpresset citronsaft.

Bagetid for knoldselleri

Ca. 3 timer ved 150° - varmluft.

Energi 12210 kJ
Protein 16%
Kulhydrat 11%
Fedt 73%