close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Sommersalat med topping fra Tistrup og Cæsar

Sommersalat med topping fra Tistrup og Cæsar

Store stykker sommersalat med yoghurt-marineret kylling, masser af sur/sød blomkål og dressing fuld af umami fra ansjoser og til slut toppet med tynde flager af den smagfulde Digekrone fra Tistrup mejeri - lidt og godt - og sprøde rugbrødschips.

Ingredienser

  • 1 kg kyllingeoverlår uden skind og ben
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk yoghurt naturel 0,5%
  • 5 g groft salt
  • 2 g friskkværnet peber
Marineret blomkål
  • 500 g blomkål
  • 45 g sukker
  • 50 g eddike
  • 1000 g skyllede og slyngede romainesalat (5 stk)
  • 200 g rugbrødschips
  • 100 g tynde flager af Arla® Tistrup Digekrone, økologisk
  • 1 portion

Mariner kyllingen i yoghurt, salt og peber. Lad kyllingen marinere nogle timer eller natten over.

Marinerede blomkål

Skær blomkålen i tynde skiver på mandolinjern eller pålægsmaskine. Bland sukker og lagereddike, så sukkeret smelter. Hæld lagen over de tyndt skårne blomkål og lad sylte minimum en dag og gerne op til en uge.

Kom mayo, skyr, ansjoser og kapers i en foodprocessor og kør det hele til en chunky dressing. Smag til med friskkværnet peber.

Steg kyllingen i en pande, kipsteger eller i ovnen ved høj temperatur i kort tid, så yoghurtmarinaden tager farve og kyllingen stadig er super saftig. Lad kyllingen køle af før servering.

Del salathovederne i halve og anret på et stort fad eller på portionstallerkner. Anret på hver salat 30 g dressing, ca. 65 g kyllingelår i skiver, 50 g drænet blomkål, 20 g sprøde rugchips og 10 g digekrone-spåner.

Tip

Server gerne sammen med nye kartofler eller groft brød.

Energi 14940 kJ
Protein 25%
Kulhydrat 18%
Fedt 57%