close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Sommersalat

Sommersalat

Sommersalaten er enkelt i sin helhed, men fuld af smag og delikat røget. En skøn lille frokost.

Ingredienser

Røget kefir
  • 625 g radiser
  • 800 g små skole agurker
Pynt
  • karse
  • 1 portion
  • 240 minutter
Røget kefir

Fordel kefiren i 2 sigter med viskestykker og lad dem dræne i ca. 4 timer på køl. Skrab den drænede kefir over i skåle og sæt dem ned i en gryde eller en kasperrøghat sammen med røgsmuld/hø. Antænd røgsmuldet/høet og kvæl flammerne med et tætsluttende låg. Lad kefiren trække røgsmag i ca. 20 min. Smag den røgede kefir til med salt.

Steg brødskiverne i smør og olie i en pande ca. 2 min. på hver side eller til de er sprøde. Lad dem køle let af på fedtsugende papir.

Fordel radiser og agurk i skiver på portionstallerkener og dryp med den røgede kefir. Pynt med karse og server med smørstegt rugbrød.

Tip

Hvis du ikke har mulighed for at ryge kefiren. Kan du lave en dressing af rygeost og kefir smagt til med salt. Regn med 50-75 g dressing pr. person.

Energi 13750 kJ
Protein 12%
Kulhydrat 45%
Fedt 43%