close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Sort quinoa med sukkersaltede porrer og bagt knoldselleri

Sort quinoa med sukkersaltede porrer og bagt knoldselleri

Sukkersaltning tager det skarpe af porresmagen, der sammen med det smørbløde selleri tilføres saftig sprødhed af æble. Sort quinoa giver mæthed og kontrast til retten. Elementerne i salaten bindes sammen af salt, syre og frisk citronaroma i den cremede kærnemælksdressing.

Ingredienser

Bagt knoldselleri
Sukkersaltede porrer
  • 300 g porrer i meget tynde skiver
  • 3 g fint salt
  • 3 g sukker
  • 200 g kogt sort quinoa
  • 250 g æbler i mindre stykker
Kærnemælksdressing
  • 10 portioner
Bagt knoldselleri

Skræl sellerien og læg den på et stort stykke staniol. Drys med salt og læg smørret på toppen. Pak den ind og bag den i ca. 1½ time ved 150° eller til den er helt mør. Lad den køle lidt af og skær den i mindre stykker.

Sukkersaltede porrer

Vend porreskiverne med salt og sukker og kom dem i en sigte. Lad dem stå til afdrypning i min. 30 min.

Kærnemælksdressing

Pisk kærnemælk, piskefløde, citronskal og -saft, salt og friskkværnet peber godt sammen til en cremet konsistens. Smag til.

Bland selleri, porrer, quinoa og æbler godt sammen. Anret det i et fad og hæld kærnemælksdressingen over.

Energi 6820 kJ
Protein 13%
Kulhydrat 57%
Fedt 30%