close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Spicy suppe af gule ærter med broccoli, karry og kokos

Spicy suppe af gule ærter med broccoli, karry og kokos

Ingredienser

  • 300 g finthakkede løg
  • 30 g smagsneutral olie
  • 10 g grofthakkede hvidløg
  • 20 g karry
  • 5 g spidskommen
  • 5 g finthakket frisk chili
  • 2 g laurbærblade
  • 1,5 liter bouillon
  • 200 g tørrede gule ærter (flækærter)
  • 250 g gulerødder - skåret i små tern
  • 30 g limesaft
  • 10 g salt
  • 3 g cayennepeber
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
Tilbehør
  • 500 g kogt broccoli - delt i små buketter og stilken skåret i tern
  • 20 g kokosflager
  • 200 g moden mangofrugter - skåret i tern
  • 100 g æbler - skåret i tern
  • 10 g finthakket mynte
  • 10 portioner

Steg løg i olie, til de er klare. Tilsæt hvidløg og krydderier og steg under omrøring nogle minutter. Tilsæt bouillon og flækærter. Lad suppen simre 1 times tid under låg til ærterne er udkogte. Fjern laurbærbladene fra suppen og blend den glat med en stavblender. Tilsæt evt. mere vand. Tilsæt gulerodstern, lime, salt og cayennepeber og kog suppen i ca. 5 minutter. Tilsæt fløden og smag suppen til en sidste gang. Anret den varme broccoli i bunden af en stor dyb tallerken eller skål. Fyld suppen over og top op med kokos, mango, æble og mynte. Server straks.

Energi 9520 kJ
Protein 38%
Kulhydrat 46%
Fedt 16%