close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Stegt blomkål med ansjosfløde og forårsløg

Stegt blomkål med ansjosfløde og forårsløg

Rustik og smagfuld frokostret med grove stykker blomkål overhældt med fyldig ansjosfløde. Ansjoser er en små forholdsvis hårdt saltede og tørre fisk. De kaldes også ”sardeller” og bruges som smagsgiver i mange middelhavs inspirerede opskrifter.

Ingredienser

Ansjosfløde
  • 30 g ansjosfileter
  • 6 g hvidløg
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 100 g Kløver® yoghurt 2% græsk inspireret
  • 20 g akaciehonning
  • 4 g fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 30 g friskpresset citronsaft
  • 2 kg blomkål (2 - 3 stk.)
  • 40 g olivenolie
  • 4 g havsalt
  • friskkværnet peber
  • 175 g fintsnittet forårsløg
Tilbehør
  • 400 g ristet rugbrød
  • 10 portioner
Ansjosfløde

Hak ansjoser og hvidløg og vend det sammen med fløde, yoghurt, honning, citronskal og -saft. Lad dressingen stå i mindst 10 min. og smag til.

Tag bladene af blomkålshovederne. Skyl hovederne i koldt vand og lad dem dryppe grundigt af. Del blomkålshovederne i 8 "lagkagestykker" så der er lidt rod på alle stykker og blomkålsstykkerne derved bliver holdt sammen. Varm olien i en stor pande og steg blomkålsstykkerne på skærefladen, 2-3 min. på hver side, til blomkålen får en flot gylden og let branket overflade. Drys med salt og peber. Tag blomkålen af panden og læg den på et fad. Hæld ansjosfløden på den stegte blomkål og drys med forårsløg.

Energi 10530 kJ
Protein 11%
Kulhydrat 42%
Fedt 47%