close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Stegte blomkål og majroer med tahin og jordbær

Stegte blomkål og majroer med tahin og jordbær

Blomkål og majroer får en varm og karamelliseret smag, når de bages ved høj temperatur eller tilberedes på grillen. Jordbær giver masser af smag og farve til salaten.

Ingredienser

Tahindressing
  • 1,5 kg skyllet blomkål med blade
  • 500 g vaskede majroer
  • 10 g rapsolie
  • 5 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g nye kartofler med skræl - i små tern
  • 25 g smør
  • 5 g finthakkede hvidløg
  • 2 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g rensede jordbær skåret i halve
  • 10 portioner
Tahindressing

Rør yoghurt, tahin og citronsaft sammen i en skål. Smag til.

Steg de saftfrie halve citroner på en meget varm og tør pande - til de er mørkebrune og karamelliserede. Skær dem i mindre stykker.

Skær blomkål og majroer i både. Vend dem i olie, salt og peber. Fordel grøntsagerne på en bageplade i ét lag. Bag dem i ovnen - til de er gyldne og med bid. Anret blomkål og majroer på et fad.

Steg kartofler i smør til de er let gyldne. Tilsæt hvidløg, salt og peber. Vend det godt sammen. Fordel de ristede kartofler på grøntsagerne. Dryp tahindressing over retten og pynt med jordbær og karamelisserede citroner - og evt. friskkværnet peber.

Tip

Retten kan serveres lun eller kold. Server evt. grillede squash eller grillede hvide asparges til.

Bagetid

Ca. 15-20 min. ved 260° - varmluft.

Energi 5890 kJ
Protein 16%
Kulhydrat 43%
Fedt 41%