close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Stegte butterbeans, grøn chili, palmekål og ostecreme

Stegte butterbeans, grøn chili, palmekål og ostecreme

Ingredienser

Dagen før
  • 400 g butter beans
  • 50 g olivenolie
  • 5 g groft salt
  • 10 g spidskommen
  • 40 g fint revet frisk ingefær
  • 20 g mild grøn grønne chilipebere skåret i tynde ringe
  • 400 g porrer skåret i 1 cm ringe
  • 400 g kål revet i grove stykker
  • 20 g finthakket hvidløg
Ostecreme
  • 10 g kviste af kørvel
  • 10 g bredbladet persille
  • 5 g dildkviste
  • 10 portioner
Dagen før

Læg bønnerne i blød i koldt vand indtil næste dag.

Hæld bønnerne til afdrypning og kog dem i letsaltet vand, til de er møre. Lad halvdelen af olien blive varm i en pande og steg de kogte butterbeans i små portioner, til de bliver lysebrune og får en stegt overflade. Krydr med halvdelen af salt, spidskommen, chili, ingefær og hvidløg undervejs. Lad resten af olien blive varm i en anden pande og steg porrer, palmekål, resten af hvidløget og de andre krydderier i ca. 6 min. - eller til kålen er mør. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis kålen er meget grov. Tilsæt bønnerne og smag til med salt og peber. Lad retten køle af.

Ostecreme

Blend citron, ost, fløde og vand til en cremet dressing. Smag til med rigeligt friskkværnet peber. Anret kålretten på et stort fad og dryp med dressingen. Pynt retten med kørvel, persille og dild.

Tip

Bland evt. en lille rest braiseret kalvekød i retten eller server den som vegetarret sammen med en god tomatsalat og pesto. Retten kan serveres både lun og kold.

Energi 12400 kJ
Protein 19%
Kulhydrat 39%
Fedt 42%