close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Stegte nektariner og blommer på sprøde salater og hindbær

Stegte nektariner og blommer på sprøde salater og hindbær

Tiden er til stenfrugter og flotte bladsalater. Her er det kunsten at stege de skønne blommer og nektariner uden at de safter på panden. Frugten vil derefter give en eksplosion på tungen, med syre, sødme og salt, sammen med de letbitre salater og de aromatiske hindbær.

Ingredienser

  • 300 g blade af frisésalater og andre farverige salater
  • 200 g sølvbedeblade
  • 300 g faste blommer
  • 300 g faste nektariner
  • 10 g rosmarinblade
  • 10 g olivenolie
Dressing
  • 20 g olivenolie
  • 5 g dijonsennep
  • 10 g æbleeddike
  • 3 g groft salt
  • 1 g friskkværnet peber
  • 1 portion

Pluk eller skær salater og sølvbeder i store stykker og anret på et stort fad.

Del hver blomme i 6 både og hver nektarin i 8 både. Steg blommer, nektariner og rosmarin i olivenolie. Det er vigtigt at stege frugten i små portioner, så den får en fin stegeskorpe. Rør ikke for meget undervejs, da frugten nemt kommer til at safte og derved bliver til kogt frugt i stedet for stegt frugt.

Dressing

Blend olivenolie, sennep, æbleeddike, salt og peber til en tyk vinaigrette og dryp den over salaten.

Anret den lune frugt på salatbladene og top op med store skefulde hytteost og friske hindbær.

Tip

Kan evt. servers med sprødt brød eller som skønt tilbehør til fisk eller kylling

Energi 4460 kJ
Protein 22%
Kulhydrat 38%
Fedt 40%