close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Stikkelsbærtrifli

Stikkelsbærtrifli

Trifli er en rigtig retro-klassiker af en dessert, men selvom den ikke just er moderne, smager den stadig fantastisk! Trifli anrettes som regel i glas, men kan laves på mange forskellige måder. De mest anvendte ingredienser er bær, nødder, fløde samt syrnede mælkeprodukter. Prøv fx jordbærtrifli, blommetrifli, æbletrifli, rabarbertrifli eller svensketrifli. I denne opskrift er vaniljecremen lavet af halvt yoghurt og halvt fløde. Det giver en dejlig rund og frisk creme, som passer perfekt til alle frugter og bær.

Ingredienser

Stikkelsbærkompot
  • 800 g modne grønne eller røde stikkelsbær
  • 350 g rørsukker
  • 50 g friskpresset citronsaft
Vaniljecreme
  • 400 g Arla Harmonie® økologisk yoghurt 10%
  • 1 1 vaniljestang
  • 100 g friskpresset citronsaft
  • 8 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 50 g flormelis
  • 400 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
Nødder og kerner
  • 100 g blandede nødder fx hasselnødder, valnødder eller pistacienødder
  • 100 g blandede kerner fx græskarkerner eller solsikkekerner
  • 40 g akaciehonning
  • 3 g havsalt
  • 10 portioner
Stikkelsbærkompot

Skyl stikkelsbærrene, og nip stilk og blomst af. Kom bærrene i en flad gryde med sukker, citronsaft og det vand, der hænger på, og kog, indtil stikkelsbærrene bliver til kompot - ca. 10 min. Rør rundt et par gange undervejs, så kompotten bliver jævnt kogt. Køl kompotten let af, så den er klar til servering.

Vaniljecreme

Flæk vaniljestang og skrab kornene ud, rør yoghurt, citronsaft og -skal, flormelis og vaniljekorn sammen til en glat creme. Pisk fløden let og vend ned i yogurt. Lad cremen stå i 5-10 min. så smagen af vanilje og citron trækker ud i cremen, smag evt. til med lidt ekstra af det hele.

Nødder og kerner

Rist nødder og kerner på en tør pande, til de tager lidt farve og begynder at dufte af "nødder" ca. 3 min. Kom honning på panden og vend godt rundt i nødder og kerner, så de bliver jævnt karamelliseret. Drys med lidt salt og tag af panden, inden de begynder at branke.

Server kompot med vaniljecreme og hakkede karamelliserede nødder og kerner. Kompot kan også serveres med en god is eller som kold stikkelsbærsuppe med lidt mælk på toppen.

Energi 22270 kJ
Protein 7%
Kulhydrat 45%
Fedt 48%